Guanyadors del GP Nacional de Cant Coral 2023

Des del passat dissabte 14 d’octubre del 2023 a les prestatgeries de l’Escola Coral Veus Juntes llueix un nou guardó que se suma als altres nou premis aconseguits en els darrers deu anys per la nostra formació.

Les hores d’autobús per arribar a Burgos, ciutat on es va celebrar el XX Concurs Nacional de Corals Antonio José i que aquest any acollia el XXIII Gran Premi Nacional de Cant Coral, no van minvar les forces dels nostres coralistes que van fer una interpretació brillant d’obres d’elevada dificultat musical a la sala auditori Rafael Frühbeck del Fórum Evolución de Burgos.

El programa interpretat per Ad Libitum va començar amb l’obra obligada “La Tarara”, en versió del compositor burgalés Antonio José, a la qual va seguir un variat programa de lliure elecció: “Io mi son giovinetta”, de Claudio Monteverdi; “Money… penny…” de la complexa obra “Cries of London”, de Luciano Berio i “Leonardo dreams of his flying machine”, d’Eric Whitacre.

Sens dubte, l’actuació de tots els cors participants en el gran premi va posar el llistó molt alt al jurat del GPN per fer-ne la deliberació, alhora que va suposar una tarda de goig i gaudi per a tots els assistents a la gala vespertina. I és que l’alt nivell demostrat per totes les agrupacions corals participants no sorgeix de la inspiració o l’atzar al moment de fer cada interpretació sinó del treball dur previ que cadascuna d’aquestes formacions ha dut a terme per poder pujar a aquest escenari.

Aquest treball es remunta a les victòries aconseguides pels cors participants durant l’any 2022 als festivals que formen part del circuit del GPN de Cant Coral que es van donar, respectivament, a la 42 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants per al cor Actea Cor Femení de Barcelona; al XIX Concurs Nacional de Corals Antonio José per al Coro Nubah de Granada; al LIII Certamen de la Cançó Marinera per al Coro de Voces Blancas del Conservatorio Profesional de Música de Santa Cruz de Tenerife, així com el segon lloc a la passada edició del GPN de Cant Coral i, en el cas d’Ad Libitum, la seua victòria al XLIX Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros.

I, si alguna conclusió traiem de l’emoció viscuda el cap de setmana passat, és que no importa el fet de tenir un trofeu més a la prestatgeria de l’Escola Coral, sinó de saber que la família que formem Ad Libitum, i allò que som capaços de crear, ens pot portar allà on somiem.

Finalment, no podem tancar aquest post sense donar les gràcies a aquelles persones que han remat dur per arribar fins aquí, que han patit i que s’han emocionat amb nosaltres, però que no han pogut acompanyar-nos en aquest viatge, i especialment a la nostra estimada soprano Celia Latorre Torres que, sense saber-ho, estava també en aquest escenari.

https://www.levante-emv.com/horta/2023/10/18/coro-ad-libitum-quart-poblet-93488764.html