Ad Libitum és el cor de cambra de l’Escola Coral Veus Juntes (Quart de Poblet, València), integrat per joves amb una sòlida formació musical i vocal. El seu repertori abraça des de la polifonia clàssica fins les creacions del segle XXI, tant a cappella com amb acompanyament instrumental. Ha interpretat El Messies d’Händel en versió íntegra en diverses ocasions, així com altres grans obres com ara La Passió segons Sant Mateu de Bach, Vesperae solennes de Confessore i Requiem de Mozart, el Magnificat de Rutter i el ballet Les Biches de Poulenc.

 Va debutar com a cor d’òpera a La Flauta Màgica i ha oferit concerts en importants auditoris i en espais històrics, com ara el Castell de Manzanares El Real (Madrid) o la basílica de Santa Maria del Popolo de Roma (Itàlia). Ha participat com agrupació resident al festival Early Music Morella (2019), sota la direcció de Marco García de Paz, i a l’Acadèmia de Capella de Ministrers. Els últims anys ha interpretat el Officium defunctorum de Tomás Luis de Victoria, en col·laboració amb el grup especialitzat en música antiga Musica Ficta, sota la direcció de Raúl Mallavibarrena, i ha participat en la representació teatral Èdip rei, de la companyia Bambalina Teatre Practicable, en el context de la 40a edició del festival Sagunt a escena i baix la direcció de Jaume Policarpo.

Compta al seu palmarés amb alguns dels premis més importants del panorama nacional, d’entre els quals destaquen el Gran Premi Nacional de Cant Coral (2017 i 2023), el primer premi, el premi del públic i el premi especial FIRACOR al Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina (2015 i 2016), el primer premi al Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros (2022), el segon premi al Concurs Nacional de Corals Antonio José de Burgos (2015), el segon premi «Lira Marinera de Plata» al Certamen de la Cançó Marinera de San Vicente de la Barquera (2014 i 2016) i la menció d’honor al Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevieja (2016). El seu primer disc –essència– ha estat guardonat amb el Premi del Públic als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020.