Francesc Gamón Olmo

FJHM6525 (1)

Naix a Sagunt (València), l’any 1986. És titulat superior en direcció d’orquestra, direcció de cor i piano pel Conservatori Superior de València, on fou deixeble dels mestres Manuel Galduf, Miguel Ángel Herranz i Pilar Vañó. Amplia la seua formació en reconeguts centres, com ara l’Academia Chigiana de Siena (Itàlia), en nombrosos cursos i classes magistrals amb professors com Harry Christophers, Gianluigi Gelmetti, Pablo Heras-Casado, Mathieu Romano, Bruno Aprea, Enrique García Asensio, Cristóbal Soler, Josep Ramon Gil-Tàrrega, Juan Luis Martínez, Eduardo Cifre, Vasco Negreiros i Martin Schmidt. 

Des de l’any 2007 està al front del Cor de cambra Ad libitum, amb qui ha aconseguit alguns dels més prestigiosos guardons nacionals, d’entre els quals destaca el Gran Premi Nacional de Cant Coral 2017. Ha dirigit moltes altres agrupacions, com la Banda, l’Orquestra i el Cor de la Unió Musical de Llíria. Para especial atenció a la música antiga i l’any 2013 funda L’Arcàdia, grup especialitzat en l’estudi i la interpretació de la música anterior a 1800, amb criteris històrics i actuals. El 2017 va codirigir l’estrena mundial de l’òpera La Brèche, de De Zeegant, amb l’Orquestra i Cor Hulencourt de Brusel·les i direcció escènica de Paco Azorín. Recentment ha sigut director assistent d’Aarón Zapico en la producció de l’òpera Rinaldo, d’Händel, a l’Òpera d’Oviedo, amb l’Orquestra Oviedo Filarmonía, sota la direcció escènica de Kobie Van Rensburg i amb un elenc encapçalat per la mezzosoprano Vivica Genaux.

Es forma com a investigador musical de la mà dels professors Antonio Ezquerro i Luis Antonio González, cursant el màster en música de la Universitat Politècnica de València, especialitzant-se en l’estudi de la música antiga. Ha realitzat i publicat diversos treballs d’investigació i en l’actualitat prepara la seua tesi doctoral. Compagina la seua activitat com a intèrpret amb la docència al Conservatori Superior de Música de València, on és al càrrec de la direcció musical dels muntatges d’òpera.